Lipfillers

Lippen

Natuurlijke, volle lippen geven een mooie, jeugdige uitstraling. Ze geven karakter aan je gezicht zonder te spreken. Maar niet iedereen is gezegend met volle lippen. En naarmate de leeftijd vordert, neemt het volume van de lippen af en kan het zijn dat je lippen ‘wegvallen’ in je gezicht. Je kunt er dan voor kiezen om het volume van je lippen subtiel aan te vullen met behulp van lipfillers.

Wat is het effect van Lipfillers?

Lipfillers bestaan voor het grootste deel uit hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof die uw lippen hun natuurlijke stevigheid weer terug geeft en ze voller maakt. Ook de vorm van uw lippen verbetert en de kleine lijntjes rondom uw lippen verdwijnen. Doordat hyaluronzuur vocht aantrekt, zullen uw lippen er ook gehydrateerd en gezond uitzien. We gebruiken verschillende methoden, afhankelijk van welk resultaat u wilt behalen. We streven altijd naar een natuurlijk resultaat en kijken goed naar wat er bij uw gezicht past.

Na een lipfiller behandeling ziet u direct verschil. U kunt na de behandeling last krijgen van lichte zwelling en blauwe plekken. Deze trekken doorgaans snel weg, maar dit kan betekenen dat uw lippen er in het begin voller of groter uitzien dan u in eerste instantie zou verwachten. Het definitieve resultaat is na 2 weken zichtbaar. De fillers blijven ongeveer 6 tot 12 maanden aanwezig en zullen langer effect houden wanneer u de fillers opbouwt. Wij werken met de hoogwaardige en veilige Stylage© fillers van Vivacy Laboratoires. 

Hoe verloopt de behandeling?

We beginnen altijd eerst met een intakegesprek. U bespreekt wat u in gedachte hebt en wat uw verwachtingen zijn van de behandeling. Samen kijken we wat het beste bij u en uw gezicht past. We lichten u in over de voor- en nadelen, te verwachtte verloop en resultaat, eventuele risico’s en de kosten, zodat u goed geïnformeerd een besluit kunt nemen.

Voordat we met de behandeling beginnen, maken we foto’s van de lippen en smeren we ze in met een verdovende creme. De behandeling zelf duurt meestal tussen de 10 en 20 minuten.

Eventueel kunt u na 2 weken en maximaal 3 weken langskomen voor een controle-afspraak. Samen met de arts beoordeelt u het resultaat van de behandeling.

Wat kunt u beter niet doen na de behandeling?

Wij adviseren u om de volgende dingen niet te doen na een behandeling: 

  • De eerste 12 uur geen cremes of make-up op de lippen aanbrengen. Probeer ook zoveel mogelijk van de lippen af te blijven’
  • De eerste 24 uur niet roken, geen alcohol en niet sporten;
  • Na de eerste 24 uur mag u de lippen masseren indien u wat milde oneffenheden of fillerbolletjes voelt. Deze techniek wordt u gedemonstreerd tijdens het consult;
  • Blijf 2 weken uit de zon en ga ook niet naar de zonnebank;
  • De eerste 2 weken geen sauna, spa of hammam bezoeken. Ook geen gezichtsbehandelingen zoals laserbehandeling, peelings of microneedling (bv. Dermapen).

Houdt u hier ook rekening mee als u een afspraak boekt.

Vragen?

Heeft u nog vragen na het lezen deze informatie, neem dan gerust contact op via het informatieformulier (Contact) of via onderstaande Whatsapp button..