Het stappenplan

Het Finezza stappenplan

De Behandelprocedure

De behandelprocedure bestaat uit de volgende stappen: een gratis intakegesprek, een dossier opstellen door de arts, de behandeling zelf, nazorg instructies van de arts voor een zo optimaal mogelijk resultaat en eventueel een controle afspraak. In totaal duurt uw bezoek ongeveer 30 minuten. Lees onderstaand meer over ons stappenplan.

Voor de behandeling

Na het boeken van uw afspraak, ontvangt u per mail een medische vragenlijst en de behandelovereenkomst. De vragenlijst wordt voor uw afspraak doorgenomen door de arts om te bepalen of u geschikt bent voor een medisch-esthetische behandeling. De behandelovereenkomst is een formulier waarin de behandeling en de te gebruiken producten worden vermeld, inclusief mogelijke bijwerkingen en complicaties. Het zou fijn zijn als u de vragenlijst voor uw afspraak invult, en de behandelovereenkomst doorleest. Mocht u hier nog vragen over hebben, kunt u deze tijdens het consult bespreken met de arts. Verder adviseren wij u om geen make-up te dragen naar het consult, om 24 uur voor de behandeling geen alcohol te drinken, en bij gebruik van bloedverdunnende medicijnen (indien mogelijk) deze 48 uur voor de behandeling te staken. Vraag bij twijfel altijd aan uw behandelend arts of dit verantwoord en veilig is.

Het Consult

De afspraak begint met een gratis en vrijblijvend consult. U maakt kennis met de arts, u bespreekt wat u in gedachte hebt en wat uw verwachtingen zijn van de behandeling. Samen kijken jullie wat het beste bij u en uw gezicht past. De voor- en nadelen, verwachtingen, eventuele risico’s en kosten van de verschillende behandelingen worden besproken, zodat u tot een goed besluit komt. Tijdens het consult worden er foto’s gemaakt, welke veilig in uw dossier opgeslagen worden.

Indien u besluit graag behandeld te worden, zal de arts u vragen de behandelovereenkomst te ondertekenen. Voor bepaalde behandelingen wordt een verdovende creme aangebracht. 

De Behandeling

Voorafgaand aan sommige filler behandelingen wordt een verdovende crème aangebracht. Deze laten we enkele minuten intrekken, en in de tussentijd zal de arts alle producten en materialen klaarleggen voor de behandeling. De arts zal de priklocaties desinfecteren en eventueel specifieke zones in het gezicht aantekenen met een speciaal potlood. De arts zal vervolgens het product injecteren. Bij botox kan dit gaan om meerdere kleine prikken in het gebied van de desbetreffende spier. Bij een filler behandeling kan er, naast een naald, ook gebruik gemaakt worden van een ‘canule’. Dit is een langere, stompe naald waarmee grotere gebieden onder de huid gevuld kunnen worden. Dit is relatief pijnloos en geeft minder kans op blauwe plekken dan met een scherpe naald. Na de behandeling evalueren we het effect en worden er nogmaals foto’s gemaakt om het resultaat vast te leggen.

Nazorg

Om na de behandeling een zo mooi mogelijk resultaat te verkrijgen en te behouden, adviseren wij om de nazorg instructies van de arts op te volgen. Na de behandeling kunt u last krijgen van lichte zwelling en blauwe plekken. Deze trekken doorgaans snel weg. Na een filler behandeling ziet u direct verschil. Het resultaat van een botox behandeling ziet u niet direct, maar zal in de dagen daarna zichtbaar worden. Het definitieve resultaat is na 2 weken zichtbaar. Doorgaans houdt het effect van botox 3 tot 4 maanden aan. Maar als u voor de eerste keer botox laat injecteren zal u sneller terug moeten komen voor een herbehandeling. Botox heeft een opbouwtijd nodig van een aantal maanden. Hoe vaker u botox gebruikt, hoe beter en langer het resultaat.

Wij adviseren u om de volgende dingen niet te doen na een behandeling: 

  • De eerste 4 uur na niet plat liggen, bukken, of zwaar tillen (alleen na botox behandeling);
  • De eerste 24 uur niet roken, geen alcohol en niet sporten;
  • Blijf 2 weken uit de zon en ga ook niet naar de zonnebank;
  • De eerste 2 weken geen sauna, spa of hammam bezoeken. Ook geen gezichtsbehandelingen zoals laserbehandeling, peelings of microneedling (bv. Dermapen).

Houdt u hier ook rekening mee als u een afspraak boekt.

Controle

Eventueel kunt u na 2 weken en maximaal 3 weken langskomen voor een controle-afspraak. Samen met de arts beoordeelt u het resultaat van de behandeling. Een controle afspraak kunt u gemakkelijk zelf online inplannen via het boekingssysteem op onze website. Kies eerst de behandeling die u heeft ondergaan en daarna ‘controle’. Indien u verder weg woont en twijfelt of een controle nodig is, kunt contact met ons opnemen per mail en kunnen we eventueel eerste een videoconsult inplannen.

Vragen?

Heeft u nog vragen na het lezen deze informatie, neem dan gerust contact op via het informatieformulier (Contact) of via onderstaande Whatsapp button.